onsdag 2 maj 2012

Kan en blogg påverka mer än vad tidning, radio och tv kan?

Styrkorna i en blogg är att den är skrivet i jag form och den är mer personlig så du kan känna sympati för en bloggare. Och inläggen publiceras oftast fort, vilket språk bloggarna kan vara både en svaghet och en styrka.
Svagheter i en blogg är att det snabbt sprids rykten, mycket sponsring, språket och lockande utav läsare och pengar.
Det finns flera sorter av bloggar som till exempel modebloggar, personligabloggar, alternativa bloggar och humorbloggar.
Sen har vi storbloggare och hobbybloggare. En storbloggare får pengar via annonsering och sponsradeinlägg på bloggen.  De har även lättare att påverka och få fler läsare. De har även bloggen som jobb. En storbloggare har även ofta ett Twitterkonto som de kan påverka via.
En hobbybloggare bloggar för att det är kul, de har det inte som jobb, dem gör det för att det är roligt och vill inspirera andra. De pengarna dem får in på sina bloggar är inget dem kan l eva på utan bara lite extra pengar varje månad!
En bloggare kan ibland publicera sina inlägg lite för fort utan att ha en riktig källa till sina fakta.


En tidning som trycks kontrolleras flera gånger men det tar längre tid för en tidning att få ut sina nyheter så en svaghet med ett tryckt media är närheten i tid.

En tidning är alltid noggrant granskad och man plockar oftast bara ut det bästa man kan få ut av dem, för att få så många läsare som möjligt.
En tidning skrivs i tredje person av en journalist som man inte vet så mycket om, artiklarna blir där efter opersonliga. Tidningarna är också ute efter läsare och pengar men dem får inte betalt för att skriva om saker (sponsrade inlägg i en blogg). En tidskrift har till exempel en större påverkan än en bloggare. Deras jobb är att påverkar ungdomar och tillämpar deras innehåll efter vilka det är som läser. Som till exempel tidningarna Frida, Veckorevyn och Julia, dem skriver till ungdomar och oftast till tjejer, dem vill påverka oss med deras mode och deras ”ideal”!

Kan en bloggare påverka mer än radio och tv? Ja absolut kan dem det, men tv har större påverkan än radio, och sen handlare det nog om vilka områden vi prata om också, när det gäller reklam har bloggarna större påverkan eftersom bloggare skriver som sagt i jag form och får betalt för att säga att saker, produkter, kläder m.m. är bra, men om vi pratar om tv program har dem större påverkan än en bloggare.  

Men hur kan jag påverka med min blogg då? Jo om jag vill skulle jag kunna påverka er få er att tro på saker om jag vill, en blogg har nästan större påverkan än en tidning och reklam, eftersom en blogg innehåller båda delarna, reklam och nyheter eftersom storbloggare ofta skriver om artiklar som väcker deras uppseende, jag har ingen aning om varför dem gör det, de borde snarare ignorera samhället mer än vad de redan gör. Jag tycker att storbloggare har en dålig attityd. Dom är kränkande, tror att de får göra vad dem vill, som om de skulle styra världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar